10 Tips voor de Perfecte Profielfoto op Datingsites!

Jouw Profielfoto is één van de allerbelangrijkste factoren van jouw succes op datingsites!

10 Tips voor de perfecte profielfoto op Datingsites

Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, je profielfoto moet een “wauw-effect” opleveren. Jouw profiel op online datingsites wordt dagelijks aan honderden mensen vertoond. En logischerwijs zal iedereen die geen aantrekkelijke foto heeft, meestal worden genegeerd. In dit artikel leer je de Do’s en Dont’s met betrekking tot het hebben van de beste profielfoto die je niet zomaar kunt negeren.


Hot or Not? Hoe scoort jouw profielfoto?

Als je denkt dat je met het uploaden van je standaard Facebook-profielfoto klaar bent, dan heb je het zeker mis! Jouw profielfoto is jouw eerste indruk op jouw potentiële matches. Maakt jouw profielfoto echt indruk op het andere geslacht? Zet jouw profielafbeelding jou echt in de Spotlight? Laat deze echt jouw beste kant zien? Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf echt moet stellen voor je een keuze maakt.

Het is duidelijk dat mannen en vrouwen verschillende normen hanteren bij het beoordelen van een foto. Hoewel selfies die door vrouwen worden gemaakt, over het algemeen goed worden ontvangen, worden selfies door mannen (vooral als er alleen selfies op het profiel staan) over het algemeen negatief beoordeeld. Maar er zijn enkele criteria die voor beide geslachten gelden. Als je onze 10 tips voor de perfect profielfoto in je datingprofiel gebruikt, zul je sneller jouw gewenste doel bereiken: Meer Liefde, Spanning & Geluk.

terug naar menu ↑

Kies een passende Outfit

Je kledingstijl en outfit zeggen veel over je: kleed je je sportief, elegant, modieus, alternatief? Bent je een casual, informeel of zakelijk type persoon?

Dames: Voor vrouwen werkt op dit punt bijna alles! Of ze nu een trui, jurk, jeans, T-shirt of wat dan ook dragen en zelfs de kleuren doen er niet toe. Toch hebben we wel een kleine tip voor de dames:

  • Jurken en hoge hakken zijn erg vrouwelijk en sexy, dus ga je voor een full body profielfoto? Dan raden wij dit zeker aan.
  • Een te diepe decolleté raden wij af voor serieuze datingsites. Maar op ondeugende datingsites werkt dit dan weer wel. Hier mag je pronken met wat je hebt.

Heren: Voor alle mannen, OPGELET! Als vrouwen iets aantrekkelijk kunnen vinden, dan zijn dit de mannen die zich goed kunnen kleden. Haal jouw beste pak van zolder :-). Een man in een mooi pak wordt geassocieerd met succes in hun carrière.

Heb je geen pak? Probeer dan eens een trendy jeans met een wit overhemd, de dames vinden dit behalve aantrekkelijk ook nog eens erg sexy. Op de serieuzere datingsites gaat dit je slagingspercentage zeker verhogen. Ben je op zoek naar spanning dan doe je gewoon een extra knoopje open! Extra TIP: Ontblote lichaamsdelen schrikken dames eerder af. Ook op erotische datingsites! Laat iets aan de fantasie over.

terug naar menu ↑

Let op jouw Gezichtsexpressie

‘Het leukste dat een vrouw kan dragen, is haar glimlach!’ Dit geldt dus ook voor mannen. Vrouwen die glimlachen worden gezien als open, terwijl mannen die glimlachen op foto’s charmant zijn. Glimlachen straalt vreugde en tevredenheid uit, dus lach! Wie wil er nou een date met een chagrijn?

Glimlach goed – laat je tanden zien, knijp je ogen lichtjes samen en grijns niet!

Vrouwen letten ook op hoe hygiënisch een man is, en tanden zijn een goede indicator voor goede hygiëne.
Als je je tanden niet wilt laten zien, moet je toch een positieve emotie uiten. Kijk alsjeblieft niet grimmig en maak zeker geen “Duck-face”!

terug naar menu ↑

Heeft jouw profielfoto de juiste achtergrond?

Zorg er altijd voor dat de achtergrond er opgeruimd en netjes uit ziet wanneer je selfies maakt. Bijna niemand wil een ongeorganiseerde partner, ook al is het voor de meeste mannen geen topprioriteit.

Voor Mannen werkt het beter als ze hun foto’s buiten maken. Vrouwen houden van actieve mannen die graag in de natuur zijn, of in ieder geval buitenshuis. Geen woonkamerfoto’s met een zelfontspanner voor de bank! (Over het algemeen worden onnatuurlijk geposeerde foto’s niet goed ontvangen)

De achtergrond mag niet overbelast en chaotisch zijn – het gaat tenslotte om jou, niet oma’s mooie vaas op het bijzettafeltje. De beste achtergrond is natuurlijk of neutraal. Ga indien nodig voor een witte muur staan.

terug naar menu ↑

Kin omhoog, Buik in & Borst vooruit!

Klinkt misschien onbelangrijk, en ja, je mag niet vals spelen op foto’s, maar jouw houding is echt super belangrijk. Een vrouw die met haar benen gespreid staat, is net zo onaantrekkelijk als een man in een enge, gehurkte houding.

Vrouwen: kruis je benen, schouders naar voren, handen dicht bij het lichaam (behalve de selfie-arm).
Mannen: Zorg voor een rechte houding, omdat het zelfvertrouwen uitstraalt. Laat je handen zien (een teken van zelfverzekerdheid), laat je schouders niet hangen en sta met je benen iets uit elkaar. Maar maak er geen Cristiano Ronaldo van natuurlijk.

terug naar menu ↑

Een dierenvriend scoort!

Ja deze werkt echt! Vooral dames worden zwak als het om dieren gaat! Niet alleen omdat de puppy of het kitten schattig is, maar ook omdat het laat zien dat de man een dierenvriend is en verantwoordelijkheid kan nemen voor anderen! Heb je geen huisdier? Leen die van de buren 😀

terug naar menu ↑

Blijf altijd jezelf.

Vrouwen: manipuleer je gezicht aub niet door kunstlicht en / of nabewerking. Een glimlach van een natuurlijk kaal gezicht is beter dan donkere ogen en rode lippen!

Mannen: Vrouwen merken op wanneer je je voordoet als iets wat je normaal gesproken niet bent. Of het nu gaat om een geforceerde glimlach of een geposeerde foto voor een huurauto, dit zou echt niet goed werken.

Als je hobby’s hebt, laat deze dan zien. Mensen met hobby’s laten zien dat ze actief zijn en dus aantrekkelijker kunnen worden gevonden.

terug naar menu ↑

Maak oogcontact.

Een directe blik in de camera geeft de kijker het gevoel dat je rechtstreeks naar hem of haar kijkt, wat een gevoel van intimiteit creëert. Het straalt ook een bepaalde aanwezigheid uit, die meestal beter is dan dromerigheid. Als je de look combineert met een glimlach, voelt de kijker zich zeker positief aangesproken.

terug naar menu ↑

Individuele Profielfoto of een Groepsfoto?

In de meeste gevallen werken profielfoto’s van jou alleen het beste. Dit geldt zeker voor dames. Een foto waar jouw “knappe” vriendinnen ook op staan leiden misschien de aandacht af bij de heren.

Voor mannen ligt dit net iets anders. Natuurlijk is het nodig om in je profiel foto’s te laten zien van jouw alleen. Maar dames vinden het over het algemeen leuk om jou bijvoorbeeld ook te zien op een groepsfoto met vrienden. Dit laat zien dat je vrienden hebt, hoe cool je vrienden zijn en dat je een goed sociaal leven hebt.

Afhankelijk van de inhoud van jouw profiel en waar je naar op zoek bent, zijn voor mannen, foto’s met kinderen altijd schattig. Het kan laten zien dat je van kinderen houdt en dat je een gezinsmens bent! Deze foto’s zijn altijd een goed idee.

terug naar menu ↑

Beeldkwaliteit en Resolutie

Een hele belangrijke factor is dat je foto’s een goede resolutie hebben en absoluut niet wazig zijn! Het hoeven geen professioneel gemaakte foto’s te zijn, maar de kwaliteit moet redelijk goed zijn zodat je duidelijk herkenbaar bent.

Voor selfies is het raadzaam om de hoofdcamera te gebruiken in plaats van de camera aan de voorkant, vooral als het licht niet erg goed is. Gebruik geen flitser, want dit geeft vaak een onnatuurlijk beeld van je huidskleur, haar en belangrijke details. Pixelachtige foto’s worden snel geassocieerd met nepprofielen, dus dit is een grote no-go!

Hotel Keulen

Dating

Veilige Datingsites